Ово су неке од књига које  вам могу бити занимљиве. Поделите са нама своје утиске и препоручите књиге које вашим другарима могу постати омиљене.

Књига „Ко је овде луд?“ садржи десет прича који представљају различите погледе на одрастање. Аутори прича су савремени српски писци – Ђорђе Писарев, Соња Домазет, Илија Бакић, Срђан В. Тешин, Васа Павковић, Лаура Барна, Јелена Ленголд, Љубица Арсић, Јовица Аћин и Александар Гаталица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Овај роман дружења, глуме, првих емотивних немира, прожет је великом љубављу према радију, као и младалачким размишљањима о уметности. Приказани су знаменити уметници сагледани очима тринаестогодишњака, као и важне личности Радио Београда са којима се главни јунак свакодневно сусреће.

 

 

 

 

 

Ове приче су савршене  мозгалице, маштовите, забавне, поучне. Свака поставља не баш лак задатак – решавање логичке загонетке везане за догађаје из необичног траперског насеља. И како сам аутор истиче „сва решења су решива без уплитања магије, моћних видарских напитака или завиривања у старе траперске легенде.“

 

 

 

 

 

 

 

Роман о Грегору петнаестогодишњем дечаку чији се живот у потпуности мења када добије писмо од оца, који је умро када је дечак имао четири године. Узбудљиво и забавно писмо о мистериозној девојци с поморанџама, заправо је прелепа и дирљива љубавна прича. Роман је прича о потрази за правом љубави и о храбрости да се у животу бирају они тежи путеви за постизање циљева.

 

 

 

 

 

 

             Јенина мама има рак. Лечење није било успешно и мама ће ускоро да умре. Да ли се може живети без мајке? Иако у себи носи бол који није лако савладати, Јена, јунакиња књиге „Сјај звезда на плафону“, покушава да се избори с тугом. Њен бурни тинејџерски живот се наставља – ту су проблеми с друштвом, журке, испробавање шминке, сукоби са одраслима у породици. Упркос озбиљној теми, ово није тешка књига. Из ње избија живот у свим својим нијансама. Ово је књига о смрти, али и о жељи да се живот настави. Ово је књига која делује сасвим истинито.

 

 

 

Кристијана детаљно описује своје искуство са дрогом и судбину деце коју јавност примећује тек када постану жртве дроге. Кристијана је пробала хашиш са дванаест година а већ са тринаест је постала зависна од хероина. Сваког јутра је одлазила у школу, а поподне се као и остали млади наркомани, проституисала на станици Зоо и тако долазила до новца за дрогу. Њена мајка скоро две године није знала да јој ћерка води двоструки живот. Ауторка се у више наврата борила против дроге, јер практично ни један бивши наркоман није сигуран од рецидива.

 

 

 

 

Књига представља неустрашив поглед на животне потешкоће једног пубертетлије. Отворено пишући о брачним несугласицама својих родитеља, свом псу, свом животу ганутог песника и несхваћеног интелектуалца дирљиво искрени дневник тинејџера Адријана Мола јесте урнебесно забавна и незаобилазна  књига за све генерације.

 

 

 

 

 

 

 

Узбудљива прича о Белом Очњаку, псу-вуку који је напустио свет леденог канадског севера и прихватио живот у цивилизацији.

 

 

 

 

 

 

 

Роман „Ујка или о васпитању“говори о одрастању једног дечака крајем шездесетих година у Београду, али и о (сентименталном, аласком и другом) (пре)васпитавању неколико одраслих особа које га окружују. Ова прича осваја топлином и хумором.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ово је најстрашнији дан у мом животу“ је динамична, оригинална и савремена прича. А ево и најбоље препоруке: „Одличан приказ раног тинејџерског живота. Невоље са школом, породицом, пријатељима и симпатијом приказане су на прави начин – кратко, ефектно и духовито“. Павле Павичић (14 година)

 

 

 

 

 

 

 

Чудесни роман о поново пронађеном детињству, који нам открива свевремену истину о животу и срећи и да се снагом духа достижу највеће висине. Мери Ленокс, намћораста и размажена девојчица, игром судбине бива приморана да живи у кући свог тече Арчибалда и брине сама о себи. Случајно проналази напуштени врт и негујући га, оплемењује и своју душу и стиче нове другаре.  Књига указује на моћ лепоте природе и позитивног мишљења. Схватићете зашто је сваки јунак у овој причи доживео препород.

 

 

 

 

Спајајући бајку, легенду и историју Тиодор Росић вас води у прошлост у  зачарани свет лепоте и витештва.

 

 

 

 

 

Смехољубиве, заљубљиве и друге песме за децу Радислава Јовића на пречац освајају срца читалаца. Пошто извиру из срца искреног и деци посвећеног песника посве је природно што повратно увиру у само срце, и постају догађај из бајке детињства коју воле и деца и одрасли.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s