ПОСЕТА ПОЗОРИШТУ

Уобичајен

ПОСЕТА ПОЗОРИШТУ

Традиционално наставнице српског језика наше школе ораганизују за ученике одлазак у позориште и биоскоп. У ову активности  укључиле су се и библиотекари Јелена Богдановић и Славица Денић  и са наставницом српског језика Миланком Бамбић организован је одлазак на представу Ми деца са станице ЗОО Студио Центра из Београда. Представа је изведена у Малом позоришту „Душко Радовић“ на Новом Београду у петак 16. марта у 20 часова и гледали су је  ученици 7. разреда, с обзиром да је намењена деци тинејџерског узраста. Представа је рађена по истоименом роману који је заснован на личним искуствима ауторке Кристијане Ф.

 Ми деца са станице ЗОО је прича о девојчици која је са четрнаест година постала зависник од хероина. Представа прати живот младих људи који немају услова за нормално одрастање, већ су препуштени улици и озлоглашеној дискотеци „Sound“ у којој све почиње. Без игралишта, спортских терена, паркова и осталих адекватних простора за дружење, место где се деца окупљају и где су једино апсолутно слободна је станица метроа – Зоо, на којој се продаје дрога.

Ова представа нам поручује  да сваки град на планети има своју станицу Зоо. Сви знају где се та станица налази. Сви су упознати шта се тамо дешава, али опет нико се не усуђује да било шта предузме да све то спречи. Млади глумци нам уверљиво дочаравају живот, стања и осећања младих људи који робују овом пороку. И поручују да свако у друштву има део одговорности за  што се дешава испред наших очију.

Slika0387Slika0389

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s