Поводом дана школе у среду, 24.4.2013. у библиотеци одржан је литерарни сусрет наше три школе у Батајници ТЕМА СУСРЕТА: ,, ДА САМ ЈА НЕКО“

Уобичајен

У току првог полугодишта школске 2012/13. године представници тимова за заштиту деце од насиља, злостављања и занемаривања све три батајничке школе су се договориле да направе заједнички конкурс на тему „Да сам ја неко“ у циљу утврђивања заштитне мреже у локалној средини.

У пријатнoj атмосферi ученици из батајничких школа „Светислав Голубовић Митраљета“,  „Бошко Палковљев Пинки“  и „Бранко Радичевић“  су презентовали своје радове који су победили на конкурсу не тему „Да сам ја неко“. Сусрет су започели ученици 3/5 разреда из „Митраљете“, уједно и најмлађи учесници и читали своја мала уметничка дела. Сви радови су били веома разноврсни, али нажалост проткани мучним животом, сиромаштвом и немоћи да то промене. Ученици у својим радовима тугују, пате, саосећају са родитељима, изгубљеним другом. Сузе нису изостале ни деци, ни нама присутнима, јер су у своје радове унели себе и своје емоције. Мало радости  унеле су ученице које су желеле да постану глумице, директорке школе, као и учитељице.

Све ово што су рекли талентовани, даровити ученици из све три батајничке школе нико лепше и не може рећи, а све је заједно доприноси промовисању хуманих вредности у нашој малој социјалној заједници, утврђивање добрих, другарских односа и сарадње међу локалним школама и вршњацима.

Надамо се да ће овакви сусрети трајати и помоћи одраслима да чују глас деце. Овога пута то су били следећи ученици:

Из ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“: Вања Вркњан 3/1, Теодора Драговић 3/2, Емилија Тадић 3/5, Треодора Милошевић 3/5, Тамара Грујић 3/5, Никола Радишић 3/5, Јелена Балиновић 4/3, Сабина Сали 4/4, Милица Русић 5/1 и Теодора Вучковић 5/1.

Из ОШ „Бошко Палковљев Пинки“: Душица Милић, Андријана Ненадић, Анита Видић, Кристина Врањеш – сви из 8. разреда, Анастасија Бијелић, Јелена Илић, Љубица Калањ – сви из 5. разреда.

Из ОШ „Бранко Радичевић“:  Никола Бркић 7-4, Данијел Арчаба 5-3, Алекса Савић 7-2, Богдан Милићевић 7-2, Јована Скокин 6-1.

 Slika0545 Slika0546 Slika0547 Slika0548

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s