Литерарни конкурс ,,Кад имаш пријатеља имаш све“

Уобичајен

DSCN4323                           

Дана 13.12.2013. у 12,00 сати у школској библиотеци одржан је поново сусрет ученика три Батајничке школе: ОШ,, Б. Палковљевић Пинки“, „С. Голубовић Митраљета“ и „Бранко Радичевић“ у сарадњи са Тимом за заштиту деце од насиља. Повод сусрета – нова тема и ново узбуђење. На конкурсу се чуо глас 30 ученика, односно 5 радова из млађе смене и 5 радова из старије за сваку школу.

Жири који су чинила четири  члана из сваке школе, односно два ученика из Вршњачког тима и два из Ђачког парламента помно су слушали радове и оцењивали.

И  овог пута ученици су изнели свој став и емоције  о другарству и смислу живота које оно даје сваком од нас. Као прави домаћини наши ученици су први кренули са читањем радова

Тијана из 4-6 је написала:,, Друг теби срећу даје, док ти њему чоко банане“. Ирена је написала стих: ,, Пријатељство је вредније од злата то ће ти рећи твој тата“. Ученик 4. разреда из „Митраљете“ Вања Вркљан   мудро се осврнуо на лажне и виртуелне пријатеље, али је истакао да ћемо  у животу наћи само једног или два који ће наћи праву реч када  нас нешто јако заболи.

Ученица из „Пинкија“ из старије смене  у веома озбиљном размишљању о пријатељству упутила нам је поуку – Само ако си добар  и чиниш добро, тако ћеш најлакше стећи и сачувати друга.

После прочитаних радова жири је имао најтежи део посла, да среди утиске и оцени радове.

Сабирањем бодова 1. место у млађој смени освојио је ученик Вања Вркљан 4-1 из „Митраљете“, 2. Место Анђела Антић 4-2 из „Бранка“ и 3. место поново „Митраљета“ и намлађа учесница 2-5 разред, Анастасија Ројтер.

У старијој смени, по мишљењу жирија 1.место  освојио је Никола Бркић 8-4 из школе домаћина, 2.место Сабина Сали  5-4 из „Митраљете“ и 3. масто Теодора Вучковић 6-1 такође из „Митраљете“.

За освојена прва три места ученици су добили награде – књигу „Баштина српског народа“, као и „Мој еколошки атлас“ и школски прибор.

Надамо се да ће овај сусрет покренути нова другарства између ових даровитих ученика, а она ће једнога дана у средњој школи прерасти у право пријатељство. Ако то остваримо онда смо постигли и наш циљ.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s